Wat is een cybersecurity

Interview Drabo

Video

Wat is cybersecurity

Wanneer data niet meer fysiek, maar digitaal worden opgeslagen, betekent dat er ook nieuwe uitdagingen ontstaan voor de bescherming van die gegevens. Want hoe zet je de digitale archiefkast op slot? In de leerkring Cybersecurity leer je hierover.

Nieuwe en slimmere industrieën hebben als bijeffect dat er nieuwe en slimmere criminelen opstaan: cybercriminelen. Dat vraagt om zorgvuldige beveiliging, ook online. Daarom staat het verhogen van de digitale weerbaarheid voor ondernemers hoog op de agenda. Het is een must. Daarom is er een speciale leerkring hiervoor opgesteld.
Hiervoor kan iedere ondernemer terecht om ondersteuning te krijgen om de eigen cybersecurity goed te organiseren. Uiteraard is dit speciaal gericht op maakindustrie en focust zich op het verhogen van de digitale weerbaarheid. En dat is nodig, helemaal
voor ondernemers die de transitie maken naar de Smart Industry.

Meedoen?
Meld je dan aan via info@iqblvd.nl.
Meer informatie staat op www.iqblvd.nl

Shocking goed

Over de eerste programma’s die nu worden uitgerold is Renate heel tevreden. Eigenlijk zijn ze bij alle leerkringen wel betrokken. Zij en haar collega deden ook mee aan de leerkring cybersecurity. “Het was shocking. Het zat inhoudelijk goed en interessant in elkaar en ik vond het mooi dat je inhoudelijke collega’s mee kan nemen die er in de praktijk ook mee gaan werken. Dat werkt heel goed.” Cybersecurity gaf inzichten op het gebied van veiligheid van je data. In een interactieve sessie werden hier handige tips voor gegeven. “Dat IQ BLVD ook het platform is voor medewerkers is erg goed. Dat maakt dat je als bedrijf nog sneller stappen maakt en dat maakt de regio dan ook weer sterker.”

Heb jij alles op orde met betrekking tot cybertechnologie? Ben jij klaar voor een eventuele cyberaanval en kan jij je ertegen wapenen? Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met automatiseren en slaan we belangrijke gegevens op. We willen niet dat deze gegevens in handen komen van cybercriminelen dus moeten we ons voorbereiden. Wie zitten er achter deze aanvallen en hoe kan je middels maatregelen deze aanvallen voorkomen? Een interessant vraagstuk voor vele bedrijven. Het laatste wat je natuurlijk wil is dat jouw gegevens op straat komen te liggen.

IQ BLVD heeft daarom de leerkring cybertechnologie, waarin jij wordt
meegenomen in de wereld van cybercriminaliteit. Deze leerkring is in samenwerking met Novel-T (Liesbeth Holterman) en ethisch hacker Jochen den Ouden. Je krijgt ook goede tips meer om de veelvoorkomende cyberdreigingen voor (MKB-)ondernemers te beperken.