IQonIQ
Young Professionals

Welkom bij de maakindustrie

Je hebt gekozen voor een sector die continu in beweging is en volop kansen biedt voor Young Professionals. IQonIQ helpt je hierin op weg. Wij zijn een samenwerkingsverband tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheden in Noordoost Nederland. We willen de maakindustrie in de regio stimuleren en versterken.

Als Young Professional in de maakindustrie en als werknemer bij een IQonIQ-bedrijf, profiteer je van veel voordelen. Zo kan je onder meer deelnemen aan het IQ Skills Program of een Traineeship.

IQ Skills Program

Het IQ Skills Program is dé manier voor jou als Young Professional om je verder te ontwikkelen bij jouw bedrijf in de maakindustrie. Het programma is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van bedrijven die zijn aangesloten bij IQonIQ. In dit programma ga je je als deelnemer ontwikkelen in Persoonlijke en Smart Skills. Je volgt vier masterclasses over de fabriek van de toekomst en drie modules over professionele communicatie, persoonlijk leiderschap en projectleiderschap.

Samen leren op de werkvloer is het belangrijkste onderdeel van dit programma. In kleine groepjes werk je daarom aan praktijkcases. De theorie kun je direct uitoefenen op de werkvloer van je werkgever, maar ook bij één van de deelnemende werkgevers uit de regio.

Hoe is het IQ Skills Program opgebouwd?

Om de week op maandag heb je een lesdag. Elke lesdag bestaat uit een tijdsblok theorie over persoonlijke ontwikkeling, zo’n 3 uur per lesdag. Daarna werk je aan je praktijkcases, zo’n 5 uur per lesdag. Verdeeld over de periode zijn er masterclasses waar je aan deelneemt. Zowel de praktijkcases, als de persoonlijke ontwikkeling en de masterclasses zijn op elkaar afgestemd. Zodat je wat je leert, ook daadwerkelijk toepast in de praktijk.

Het programma van 2023 is in december van start gegaan en duurt een half jaar. In juli 2024 wordt deze dus afgerond.

Welke voordelen heeft het IQ Skills Program?

  • Je ontwikkelt je persoonlijke en professionele vaardigheden, zoals communicatie, leiderschap en projectmanagement.
  • Je ontmoet professionals uit andere IQonIQ-bedrijven en bouwt een netwerk op.
  • Je kunt je vaardigheden inzetten om innovatie te versnellen in je bedrijf.
  • Je ontvangt drie hbo-certificaten van Hogeschool Windesheim (microcredentials).
  • Je vertaalt jouw talenten en skills naar de werkvloer.
  • Je leert in praktijkcases de nieuwste technieken, die je vervolgens leert in te zetten op de werkvloer.

Traineeships

Naast het IQ Skills Program, biedt IQonIQ ook traineeships aan. Tijdens een traineeship kan jij je ontwikkelen tot een toptalent in de maakindustrie. De traineeships zijn speciaal ontworpen voor ambitieuze medewerkers van bij IQonIQ aangesloten bedrijven die willen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In dit traineeship leer je:

  • De nieuwste technieken en ontwikkelingen binnen de maakindustrie.
  • Hoe je effectief communiceert en samenwerkt.
  • Hoe je jezelf presenteert en een netwerk opbouwt.

Het traineeship gaat van start na de zomer van 2024

Maar je kunt je nu alvast aanmelden zodat je verzekerd bent van een plek. Ben je klaar voor een succesvolle carrière in de maakindustrie?

Inschrijven Skills Program & Traineeships

Wil jij je ontwikkelen tot een toptalent in de maakindustrie? Ben je enthousiast geworden voor het IQ Skills Program?
Goed om te horen! Neem contact met ons op voor meer informatie of om de eerste stap te zetten naar een succesvolle carrière.