Community lid Brunink

Verhaal Brunink

Leidend in de maakindustrie

Waarom partner?

 

Meer dan 100 jaar Brunink

De familie Brunink staan als derde en vierde generatie Brunink aan het hoofd van het gelijknamige bedrijf. Samen met hun zeventig medewerkers zorgen zij ervoor dat de machines van anderen blijven draaien en hun klanten wereldwijd worden voorzien van de juiste machines, services en onderdelen. De prestigieuze titel Hofleverancier prijkt aan de gevel van het vernieuwde pand aan Energieweg in Hardenberg, vlakbij de Vecht in Hardenberg.

 “We zijn een professionele dienstverlener en toeleverancier”, aldus Thomas Brunink. “Een partner voor werkbouwkundige projecten in de industriële en civiele sector. Van advies tot realisatie kunnen we alles regelen om klanten volledig te ontzorgen. Wij zijn daardoor een sterke speler op het gebied van automatiseringsprojecten en fungeren als verlengstuk van de technische dienst van een groot productiebedrijf. Een one-stop-shop principe, voor zowel productie en service.”

Echte ambacht van de stad

Voor al meer dan 100 jaar is het bedrijf actief in de maakindustrie. De overgrootopa van Thomas is het bedrijf begonnen in 1914. Eerst als smid, maar vervolgens meegegroeid met de industrie die op gang kwam. Brunink is gespecialiseerd in machinebouw, industrieel onderhoud, engineering en het leveren van halffabricaten. Als je de ontvangsthal binnenstapt zie je meteen de vele portretten van familieleden die actief zijn of zijn geweest in het bedrijf. De trots straalt er vanaf. “Samen hebben we een sterke en succesvolle onderneming opgebouwd. Het mooie van zo’n familiebedrijf is de onderlinge synergie en het gevoel ‘samen de schouders eronder’ te zetten. Zo staan we samen sterk.”

Maatwerk

“De combinatie van onze expertise in werktuigbouw en industriële automatiseringstechniek zijn we meer en meer de ervaren totaaldienstverlener. Samen met onze medewerkers staan wij dag en nacht klaar voor onze klanten. De kracht van ons bedrijf is dat de lijnen kort zijn en dat de medewerkers veelzijdig werk doen. Een groot deel van onze medewerkers zitten zowel achter de tekentafel als achter machine. Dat maakt het voor iedereen leuk. Doordat er veel maatwerkprojecten zijn is het werk ook heel divers. Steeds vaker krijgen we dan ook de zogenaamde ‘willy wortel projecten’. We mogen dan zelf iets bedenken en uitvinden én dat vinden we mooi om te doen.”

Trots op de diversiteit van de maakindustrie

“In het verleden zijn er verschillende initiatieven geweest. Maar ik geloof hier wel in. Het is een mooie club enthousiaste ondernemers en een goed team. Juist belangrijk dat iedereen erin vertegenwoordigd is, vanuit de maakindustrie. Elk bedrijf heeft een eigen productieproces en bedrijfsvoering. Het DNA van de maakindustrie is divers én dat wil ik graag meebrengen, want iedereen maakt iets bijzonders. Dat maakt de maakindustrie juist aantrekkelijk.

Samen met ondernemers van IQ BLVD kunnen we echt ‘in de verdieping’. Want Smart Industry, hoe gaan we hier nu écht mee om? Wat doen anderen én waar kunnen we verbindingen leggen of waar kunnen we samen dingen slimmer doen? Dat is wat ons nieuwsgierig maakte om deel te nemen aan IQ BLVD.”

 

Regiobreed platform

“Het totaalpakket van IQ BLVD is waar de regio recht op heeft. De diverse leerkingen die worden geboden zijn aantrekkelijk en noodzakelijk. Uiteraard moeten we nog verder doorgroeien, want iedereen die iets produceert zou er bij moeten komen. Samen kunnen we ons nog sterker profileren en de diversiteit van de maakindustrie in de breedste vorm laten zien. Ondanks dat Smart Industy steeds meer wordt toegepast, is bij ons ‘de mens’ het belangrijkste voor ons bedrijf. Medewerkers, talenten die werkzaam zijn bij ons of bij bedrijven in de regio, willen we als collectief graag behouden in de regio. Daarom is deze samenwerking van ondernemers alleen al goed. Zo heb je eigenlijk één loket waar alles samenkomt. Een regiobreed platform ondersteunend aan alle bedrijven. Dan kun je makkelijk aansluitingen krijgen met opleidingen en overheden. Als individu is dit lastiger en tijdrovend.”

IQ Cobot Programma

In het IQ Cobotprogramma leren bedrijven hoe ze ‘cobots’ kunnen inzetten om hun productieprocessen te automatiseren. De cobotpool van IQonIQ biedt bedrijven de mogelijkheid om cobots te huren of te leasen.

Stagevacatures

Brunink biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Brunink.

 

Contactgegevens
Website: www.brunink.nl
Telefoonnummer: 0523-263131
E-mail: info@brunink.nl