IQonIQ

Stage

Sharpen your skills

Ben jij een ambitieuze student en wil je alles uit je stage halen? Grijp dan je kans en doe mee met het stageprogramma. Dit is jouw key tot tientallen hightech- en maakbedrijven. In de regio barst het van de bedrijven die zitten te popelen om talenten te ontdekken en te laten groeien. Of je nu gek bent op tech, marketing, design ofiets compleet anders, dit programma is voor iedereen die stage loopt bij één van de IQonIQ-bedrijven.

Naast een inspirerende omgeving, hands-on-ervaringen, groei en ontwikkeling in je stage bij één van de IQonIQ-bedrijven, krijg jij als stagiair bij IQonIQ de mogelijkheid om deel te nemen aan het IQonIQ stageprogramma, waarbij:

  • Je jouw persoonlijke en professionele groei bevordert.
  • Samen met andere studenten deelneemt aan boeiende en leuke workshops.
  • De iconische regio en de bedrijven hierin leert kennen.

 
Dit alles gebeurt met veel plezier en samenwerking. Je sluit je aan bij een groep medestudenten en gaat gezamenlijk aan de slag. En het allerleukste is dat de IQonIQ-bedrijven dit zelfs aanmoedigen.

Looptijd

Het persoonlijke ontwikkelprogramma loopt gelijk met je stage, 1 à 2 keer per maand wordt je aanwezigheid verwacht. Dit is met de groep of een individueel moment.
Hoe ziet het gehele traject er precies uit? Lees hierover meer in deze brochure.

Benieuwd naar de beschikbare stagevacatures? Neem dan een kijkje op de vacaturepagina:

Stagevacatures

Kom stagelopen bij een maakbedrijf

Wat ga je doen bij een IQonIQ-bedrijf?

Door de samenwerking met diverse topbedrijven uit de maakindustrie kun je als student ook leuke workshops en lezingen volgen, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en maak je uitstapjes om de regio beter te leren kennen. Ook kan je meedoen aan leuke netwerkactiviteiten. Zo kun je ook eens een kijkje nemen in een nader techniekbedrijf in de regio en leer je andere studenten en bedrijven kennen.

Wat bieden wij?

We bieden de extra plus op je huidige stage. In je huidige stage leer je bij onze IQ-bedrijven al ontzettend veel. De extra’s die wij bieden zijn onder meer:

  • Inspirerende omgeving: Laat je creativiteit de vrije loop in een stimulerende omgeving waar innovatie en out-of-the-box denken worden aangemoedigd.
  • Hands-on ervaring: Werk met ervaren professionals in uiteenlopende vakgebieden en krijg de kans om je vaardigheden te ontwikkelen in echte projecten.
  • Groei en ontwikkeling: Leer en groei door middel van continue begeleiding, training en mentoring, waarbij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat.

De extra’s van IQ; Inspireer, leer, profiteer en groei

  • Netwerken en persoonlijke ontwikkeling staan centraal!
  • Nog meer fun tijdens je stage.
  • Je leert van de regio, je leert jezelf beter kennen én je leert andere studenten kennen. Zo maak je op een leuke manier werk van je toekomst.

Maak je klaar voor een avontuur vol stageplezier, nieuwe ontdekkingen en we weet zelfs een paar nieuwe vrienden. Hier in deze maakregio wachten de uitdagingen op jou, dus go get ‘em!

Het studentenleven bij IQonIQ

Een stage bij een IQonIQ-bedrijf is niet alleen een geweldige manier om je te ontwikkelen op het gebied van je studie, maar ook om kennis te maken met een nieuwe regio. In de regio’s Hardenberg, Emmen/Coevorden en Zwolle Staphorst vind je alles wat je nodig hebt voor een leuke en onvergetelijke studententijd.

Stappen

In de regio vind je veel uitgaansgelegenheden voor studenten. Van feesten en eten in Hardenberg tot uitgaan in Zwolle: er is voor ieder wat wils. Ook als je geen 21 jaar bent, zijn er genoeg leuke bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen en feesten.

Denk bijvoorbeeld aan het Vliegende Paard in Zwolle. In deze studentenkroeg is altijd wel wat leuks te beleven. Daarnaast wordt ieder jaar de Feestweek in Hardenberg georganiseerd, waar feesten natuurlijk op nummer 1 staat.

Cultuur

De regio Hardenberg, Emmen/Coevorden en Zwolle/Staphorst heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur. Er zijn verschillende theaters, bioscopen en musea waar je terechtkunt voor een leuke avond uit.

In Hardenberg vind je bijvoorbeeld het Theater de Voorveghter, waar je terechtkunt voor theatervoorstellingen, concerten en andere evenementen. Ook het Drents Museum in Assen is een aanrader. Dit museum heeft een uitgebreide collectie van kunst en geschiedenis uit de regio.

In Zwolle vind je onder andere het Theater De Spiegel, waar je terechtkunt voor theatervoorstellingen, concerten en musicals. Ook het Museum de Fundatie is een populaire plek. Dit museum heeft een uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst.

Sport

In de regio Hardenberg, Emmen/Coevorden en Zwolle/Staphorst zijn er genoeg mogelijkheden om te sporten. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan bootcamps, padel spelen of watersporten op de rivier de Vecht.

In Hardenberg vind je onder andere de Bootcamp Hardenberg, waar je elke week kunt meedoen aan een intensieve bootcamptraining. Ook kun je in Hardenberg padel spelen op één van de vele padelbanen.

In Zwolle vind je onder andere de Zwolse watersportverenigingen, waar je terechtkunt voor watersporten zoals zeilen, surfen en zwemmen. Ook kun je in Zwolle meedoen aan bootcamps, die worden georganiseerd door verschillende sportscholen.

Techniek

IQonIQ organiseert regelmatig evenementen voor studenten die geïnteresseerd zijn in techniek. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan hackatons, techniekdagen en netwerkbijeenkomsten.

Tijdens een hackaton werk je samen met andere studenten aan het oplossen van een technische uitdaging. Op een techniekdag kun je meer te weten komen over een specifiek technisch onderwerp. Tijdens een netwerkbijeenkomst kun je nieuwe mensen ontmoeten die ook geïntereseerd zijn in techniek.

En nog veel meer...

Dit zijn slechts enkele van de vele leuke dingen die je kunt doen in de regio Hardenberg, Emmen/Coevorden en Zwolle/Staphorst. Of je nu van feesten houdt, van cultuur, sport of techniek, in deze regio vind je altijd wel iets dat bij je past.

Ben je enthousiast geworden? Bekijk dan de stagevacatures die wij open hebben staan. Je kunt ook direct solliciteren via de stagevacatures.

Wij zien je graag bij één van de IQonIQ-bedrijven!

Vragen?

Heb je vragen over een stageplek bij een IQonIQ-bedrijf? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.