Community lid
Droste Bejah

Verhaal Droste Bejah

Waarom partner?

Ontwikkelen als regio


Droste Bejah is specialist buis buigen. Met de modernste CNC machines vervaardigt Droste Bejah volgens klantspecificatie in kleine, middelgrote en grotere series voor met name OEM gerelateerde afnemers. Voorbeelden zijn onderdelen voor de tractoren van John Deere, bouwmachines voor wegen, ophangsystemen voor busdeuren, maar ook in de medische tak. Daarnaast is het metaalbewerkingsbedrijf een specialist in lassen, laseren en stansen.

“Bij Droste Bejah werden voorheen producten gemaakt voor de massa-industrie”, aldus Eddy. “Maar we hebben de turn gemaakt om meer kleinere, specialistische series te maken voor veel meer klanten. Hierdoor hebben we een brede spreiding aan klanten.” Deze strategie van Droste in combinatie met slimmer werken, automatiseren en digitaliseren pakt goed uit. Anno 2022 werken bij Droste Bejah 100 mensen en blijven ze goed groeien. Er wordt zelfs gesproken over een extra verdieping bovenop het huidige pand van zo’n 2500 m2 productieruimte.  “Als onderneming kijken we waar kansen liggen, investeren we anticyclisch en denken we innovatief. We maken het simpel en denken in mogelijkheden, dat maakt dat wij al jarenlang sterk zijn in onze branche en nog altijd groeiend zijn. ”

 

Blijven stimuleren

“Bij Droste kijken we heel erg naar hoe we medewerkers in kunnen laten stromen. Vooral nu de arbeidsmarkt zo krap is, draait het bij ons niet om het juiste papiertje, maar om de wil om bij ons te werken. De benodigde kennis hebben wij wel binnen het bedrijf. Zo kunnen we iemand aan de hand opleiden en alle kennis van het vak op die manier bijbrengen. Vooral wa-jongeren, ouderen en zij-instromers konden we de afgelopen jaren op die manier verwelkomen. Ook werken hier 11 Oekrainers. We kijken vooral samen naar het niveau wat iemand aan kan. Dat is naar mijn idee logisch, maar doen niet veel ondernemers in de regio.”

Cobotpool

“De cobotpool van IQ BLVD is heel hands on. Wij zeggen hier altijd dat iedereen plezier moet hebben in zijn/haar werk. Dat plezier zie ik ook terug bij de studenten van de cobotpool. Zij hebben zich ingezet om ook echt iets te doen wat er toe doet. Met de cobot die we in bruikleen hebben, kon dit. Deze cobotpool van IQ BLVD laat zien dat het kan en zorgt voor vernieuwend onderwijs. Met IQ BLVD willen we versnelling en vernieuwing, omdat we samen ervan overtuigd zijn dat dat kan.”

Zichtbaarheid

“De regio kenmerkt zich door de bescheidenheid en is niet heel bourgondisch of uitgesproken. Personal branding is daarom ook iets wat lastig is in deze regio, maar als IQ BLVD collectief wel heel hard nodig. Elkaar als totaal exposeren en promoten, mag en kan veel meer. Voor de maakindustrie van deze regio is dit een must voor de toekomst. Om potentiële werknemers uit te leggen dat je hier mooi kunt wonen, werken en leven in de regio van IQ BLVD. Daar is behoefte aan. De regio samen op de kaart zetten.”

Out of the box

Eddy is groot voorstander om anders te kijken naar de wereld samen met studenten. “De jeugd kijkt anders naar de wereld en deze vernieuwde gedachtegang hebben we nodig om te ontwikkelen als regio. Binnen IQ BLVD moet de ruimte er zijn om te pionieren, zoals nu bijvoorbeeld ook met de cobotpool gebeurd. Maar misschien kan dit nog wel een stapje verder. Dus het technische hart van een bedrijf aanvullen met de frisse blik van een student, want we moeten nu bezig met de toekomst en wie kan daar nu beter iets over zeggen dan een jonge professional?”

IQ BLVD

Eddy Droste ziet IQ BLVD vooral als aanjager, een netwerk waar je samen kijkt naar technologische oplossingen, maar ook de arbeidsmarktontwikkeling en de aantrekkingskracht op jonge mensen. “Samen investeren en oog hebben voor vernieuwend denken. Maak het vooral niet te moeilijk, maar denk simpel. Bij ons in het bedrijf heet dat ook wel ‘Eddy-proof’. Dat betekent simpelweg: maak het zo dat iedereen het snapt en geen kluwen aan regels maakt.”

Stagevacatures

Droste Bejah biedt verschillende stageplekken aan voor studenten die op zoek zijn naar een uitdagende en leerzame stage-ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare stageplekken bij Droste Bejah.

Contactgegevens
Website: www.drostebejah.nl
Telefoonnummer: +31 523 26 16 46
E-mail: info@drostebejah.com