Community lid Intergas

Verhaal Intergas

Waarom partner?

Toekomst IQ BLVD

Warm aanbevolen

Intergas is actief van Coevorden tot Vancouver. Of zij nu het ministerie adviseren op het gebied van datagedreven warmtemetingen en slimme oplossingen of de consument een goed advies geeft over warmepomp of cv; Intergas biedt objectieve data over energieverbruik, zodat iedereen de beste oplossing kan kiezen. Zij verkopen internationaal échte producten en geen lucht. Dat maakt dat Intergas al meerdere jaren warm wordt aanbevolen door de Consumentenbond.

Eigen koers bepalen

De markt veroveren met slimme eigen oplossingen, dat is wat Intergas groot heeft gemaakt. Zij anticiperen op wat de markt gaat vragen en dat vertalen zij naar producten. Slimme oplossingen, denkend vanuit de bron en vaak afwijkend van wat andere producenten doen. “Wij ontwikkelen alles zelf, van warmtewisselaars, printplaten voor besturingssysteem, de mechanica en de software”, aldus Peter Cool, directeur van Intergas. “Als je de techniek in handen hebt, kan je je eigen koers bepalen. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van materialen, vervoer en toeleveranciers. Dat deden we al met de CV en dat doet het nu met hybride oplossingen.” Ook in IQ BLVD zit Intergas samen met de andere partners graag aan het roer.

Ecosysteem

“De regio van IQ BLVD heeft nog de ruimte om te groeien. Met deze ruimte moeten we handig omgaan. Iets doen wat versterkend is, gericht op de toekomst en daarmee bijdraagt aan het gehele ecosysteem. Wat is er nu nog niet? Wat zou de regio kunnen gebruiken? Wat hebben we in de toekomst nodig ? Als je daarop investeert naast de ontwikkelingen om een aantrekkelijk regio te zijn waar medewerkers kunnen aarden, dan heb je echt oog voor wat zij nodig hebben in deze sterke maakregio.”

Florerend cobotprogramma

Als goed voorbeeld noemt Peter Cool de cobotpool. “Kijken waar gezamenlijk kansen liggen. De cobotpool is zo’n leerkring waar bedrijven écht behoefte aan hebben. Dit florerende programma is de reden dat zo’n gezamenlijk collectief van bedrijven werkt. Niet alleen praten, maar ook daadwerkelijk doen én dit dan ook nog eens ontzettend goed doen. Met studenten die in 20 weken bij vier bedrijven binnen mogen kijken, mogen leren en projecten uitdenken waar zij én het bedrijf daadwerkelijk baat bij hebben.”

 

 

Contactgegevens
Website: www.intergas-verwarming.nl
Telefoonnummer: 0524-512345 / 088-8788500
E-mail: info@intergas.nl