Community lid PM

Verhaal PM

Waarom partner?

De toekomst van techniek

PM, het Dedemsvaartse familiebedrijf, is één van de grotere maakbedrijven binnen de IQonIQ regio. Waar de meeste metaalbedrijven werken tot op de honderdste millimeter nauwkeurig, gaan ze bij PM nog een stap verder. Ze werken met toleranties tot op een duizendste van een millimeter. Echt precisiewerk. PM werkt voor de absolute wereldtop.

PM uit Dedemsvaart is een producent van fijnmechanische onderdelen waaronder precisie rechtgeleidingen, lineaire sledes en geavanceerde bewegingssystemen. Deze worden wereldwijd aan toonaangevende machinebouwers geleverd. Gert Lennips is managing director bij PM. “Van jongs af aan ben ik al verbonden aan PM. Eigenlijk heb ik alle facetten van het bedrijf gezien en sinds een jaar ben ik eindverantwoordelijke. Het werken voor grote opdrachtgevers met deze mooie club mensen, dat maakt het leuk. PM kent een nuchtere aanpak en staat open voor talent. Iedereen krijgt een kans om door te groeien in onze organisatie.”

PM Spirit

De PM-spirit is volgens eigen zeggen een belangrijke factor, waardoor PM een wereldspeler is geworden. Daarmee wordt gedoeld op de combinatie van drive, trots en enthousiasme. De drive om je verder te willen ontwikkelen, om steeds beter te worden, maar ook om anderen verder te helpen. PM is trots op wat ze als bedrijf samen presteren. “Kenmerkend voor PM is de samenwerking op de werkvloer. Iedereen krijgt de ruimte om op zijn of haar eigen niveau uit te blinken. Dit zorgt uiteindelijk voor een gemoedelijke sfeer en betrokkenheid onder de medewerkers.”

 

Bekendheid

PM staat geregeld op (inter)nationale vakbeurzen voor de hightech industrie. Of het nu is in San Franciso of in ons buurland Duitsland, zij laten hun bedrijf graag zien aan tienduizenden bezoekers. Dit doen ze om hun bekendheid nog verder te vergroten, en met succes. “Onlangs zijn we genomineerd als Best Knowledge Supplier van Link. Dat is een eer. Daarnaast hebben we in 2022 de award gewonnen voor het bedrijf in de regio welke het meest open, betrokken en inspirerend is geweest in het binden, boeien en consolideren van talent. Een erkenning waar wij trots op zijn.”

Kinderen en techniek

“Bij PM vinden we het belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor techniek”, aldus Gert. “Dit doen we onder andere door een bijdrage te leveren aan evenementen zoals Innofuture en de Week van de techniek, maar we ontvangen ook vaak schoolklassen. Dit begint bij klassen van de basisschool tot tech-line leerlingen, BBL-leerlingen of academische studenten. We stellen ons bedrijf graag open aan iedereen die daarin is geïnteresseerd.”

IQonIQ

“IQonIQ is voor mij een plek waar we met een groep ondernemers verder komen dan als individu. De thema’s die spelen in ons bedrijf zijn soortgelijk aan die van andere maakbedrijven in de regio. Dan hebben we het over innovatie, talent in de regio, smart industry en cybersecurity. Aan alle sporen doen we als PM mee en we merken dat we hier écht iets aan hebben. Juist doordat we dit samen als regio oppakken, worden we nog sterker als bedrijf, als regio en kunnen we samen als maakindustrie nog verder naar buiten treden.”

 

“De slagkracht van IQonIQ is belangrijk en uniek.”

Vakmensen

“Met het tempo waarmee wij groeien vinden we op de markt onvoldoende vakmensen. Door IQonIQ en de middelen die zij biedt, zoals het stageprogramma en de cobotpool, komen studenten in aanraking met de bedrijven van de regio. “We laten zien aan welke hightech eindproducten iemand werkt bij PM, en zo krijgen studenten een nog beter beeld van wat we doen. Dat spreekt aan. De eventuele stigma’s zijn dan meteen verdwenen. Dat is goed voor de regio. Met de komst van IQ BLVD wordt hier nog actiever op ingespeeld om talenten te binden en boeien.”

Vertrouwen

“Bij de doorontwikkeling van IQonIQ is vertrouwen het belangrijkste. Wij houden van een nuchtere aanpak en het gezamenlijk aanpakken van problemen. Dat zien we in IQonIQ steeds meer terug en dat moeten we vol passie blijven doen. Er is een fanatieke groep ontstaan en dat moeten we blijven vasthouden.” Gert is groot voorstander van een fysieke plek voor IQonIQ, hij noemt dit zelfs een must. “Een fysieke locatie heeft meer kennismogelijkheden, zorgt voor doorontwikkeling van IQonIQen kent dan een aanzuigende werking voor talent. Talenten die actief met de maakindustrie bezig zijn, met als doel een grotere naamsbekendheid van IQonIQ en de regio.”

Contactgegevens
Website: www.pm.nl
Telefoonnummer: +31 523 61 22 58
E-mail: info@pm.nl