Innovatie in actie: studententeams strijden om de beste creatie van de fabriek van de toekomst tijdens de IQ Hackathon 2024

IQonIQ staat 15 en 16 mei in het teken van technologie en innovatie tijdens de allereerste IQ Hackathon met als thema “The Future Factory”. Meer dan 100 studenten strijden 30 uur non-stop op de beursvloer van de MIX Expo in de Evenementenhal in Hardenberg. “De wereld van de hightech- en maakindustrie draait om voortdurende vernieuwing en het aantrekken van talent om dat mede vorm te geven,” aldus Mireille Kinket. “Tijdens dit grensverleggend event mogen 20 studententeams in een beperkte tijd alles uit de kast halen om de toekomst van die industrie vorm te geven in een onderlinge strijd.”

30 uur non-stop tech

IQonIQ organiseert deze IQ Hackathon. Meer dan 100 studenten gaan aan de slag verdeeld over in totaal 4 challenges, die door de aangesloten IQonIQ-bedrijven zijn bedacht. Deze challenge-owners zijn: PM, Fox Industries, Horstra Technology én Schurter. De studenten worden door deze en andere bedrijven begeleid, maar ook door enthousiaste coaches vanuit de diverse kennisinstellingen én natuurlijk is er ook vanuit de organisatie hulp om de teams door deze hackathon te slepen.

IQonIQ

De gemeente Hardenberg ondersteunt dit evenement. “Niets inspireert meer dan de energie van een hackathon,” aldus wethouder Alwin te Rietstap. “IQonIQ is een bedrijvencluster waar continu wordt ingezet op innovatie, samenwerking en bovenal het aantrekken van jong talent. Deze drie elementen komen in deze hackathon uitermate goed samen. Ik ben erg trots dat we dit voor de eerste keer in de gemeente Hardenberg organiseren en ben erg benieuwd naar de verfrissende ideeën van de teams.”

Hack, pitch & win

Voor studenten belooft deze IQ Hackathon een onvergetelijke ervaring te worden, met uitstekende faciliteiten, de laatste innovatieve smarttools, een speciale survivalbox en overnachting op locatie! Tijdens de Hackathon kunnen de studenten deelnemen aan diverse inspirerende workshops, inclusief een speciale gamingtrack gericht op samenwerking en een training ‘hoe win ik een hackathon’. Want de studenten kunnen met hun team diverse prijzen in de wacht slepen. Ook bezoekers krijgen de unieke kans om op innovatieve wijze hun stem uit te brengen op de meest veelbelovende ideeën.

Jury

Een speciale jury bestaande uit 5 leden met brede expertise op het vlak van technologie en ondernemerschap zal zich buigen over wat volgens hen de meest baanbrekende oplossing zal zijn. Zij zullen op 16 mei tijdens de finale bekendmaken wie de IQ Hackathon 2024 heeft gewonnen! De IQ Hackathon wordt mogelijk gemaakt door: gemeente Hardenberg, Koninklijke Metaalunie, Dutch Techzone, OOM, A+O Metalelektro en Boost Circulair.