IQ Hackathon

IQ Hackathon 2024 – The future factory, brengt innovatie naar Hardenberg

In mei 2024 staat Hardenberg in het teken van technologie en innovatie, dankzij de allereerste IQ Hackathon met als thema “The Future Factory”. Dit 30 uur durende evenement wordt gehouden tijdens en op de beursvloer van de MIX Expo op 15 en 16 mei in de Evenementenhal in Hardenberg. Deze hackathon brengt studententeams van het MBO, HBO en WO samen om zich te buigen over concrete vraagstukken van de ‘fabriek van de toekomst’. De studenten worden gechallenged om oplossingen te bedenken voor verschillende ‘probleemgebieden’ binnen de fabriek en daar mogelijk hier ook zelf oplossingen voor te maken in de vorm van een prototype.

30 uur non-stop tech

De deelnemende teams gaan de uitdaging aan om The Future Factory over 10 jaar te visualiseren en samen met experts slimme oplossingen te bedenken voor de maakindustrie. In teams van minimaal 4 en maximaal 5 studenten bundelen studenten van het MBO, HBO en WO hun krachten gedurende een intense periode van 30 uur en storten ze zich op uitdagende casussen, waarbij ze onderling strijden in een spannende competitie. De IQ Hackathon biedt niet alleen de mogelijkheid om technische kennis toe te passen, maar ook om praktische ervaring op te doen in een unieke, realistische en competitieve setting.

Leren van de professionals

Tijdens de hackathon kunnen alle teams de hulp inroepen van de zogeheten domeinexperts. Dit zijn vakmensen uit het bedrijfsleven die zichzelf en hun specifieke expertise ter beschikking stellen aan de studententeams. Ook kunnen ze te raden gaan bij de ‘challenge owners’ van een specifieke case, deze weet tot in detail wat er van de studenten verwacht wordt. Ze hoeven het dus niet alleen te doen, en kunnen leren van de ervaren professionals uit de regionale maakindustrie.

Leerzame en superleuke workshops

Tijdens het evenement kunnen de studenten deelnemen aan diverse inspirerende workshops. Een speciale gaming track, gericht op samenwerken, staat op het programma. Tijdens de training ‘hoe win ik een hackathon’ krijgen deelnemers de kans om effectieve strategieën te ontwikkelen om een hackathon te winnen. Daarnaast leren ze hoe ze hun bedachte oplossingen overtuigend kunnen pitchen aan professionals uit de industrie en krijgen ze de gelegenheid om hun innovaties te tonen en waardevolle feedback te ontvangen.

Hack, pitch & win

De beursvloer in de Evenementenhal in Hardenberg zal tijdens dit evenement ingezet worden als een bruisende testlocatie voor prototypes tijdens de IQ Hackathon. De studenten zullen hier hun innovatieve oplossingen tonen en bezoekers krijgen de unieke kans om op innovatieve wijze hun stem uit te brengen op de meest veelbelovende ideeën. De winnende teams mogen zich verheugen op prachtige prijzen als erkenning voor hun creatieve prestaties. Bovendien ligt er voor alle studenten die deelnemen aan deze uitdaging een exclusief Hackathon-certificaat klaar als waardevol aandenken aan hun deelname.

Een unieke ervaring

Voor studenten belooft deze hackathon een onvergetelijke ervaring te worden. Met uitstekende faciliteiten, de laatste innovatieve smart tools, een speciale survival box, hoogwaardige catering en zelfs de mogelijkheid om te overnachten, wordt dit evenement een avontuur om nooit te vergeten! Een 30 uur durende bloedspannende wedstrijd waarin je als team een bovenmenselijke prestatie neer gaat zetten. Ben jij klaar voor “the future factory”?!

Aanmelden IQ Hackathon 2024

Wil jij jouw studenten een onvergetelijke ervaring bieden? Of ben jij een student die wel zin heeft in een spannende en leerzame uitdaging? Meld dan jezelf en jouw getalenteerde studententeam aan voor de IQ Hackathon op 15 en 16 mei 2024! Aanmelden kan eenvoudig via de deze aanmeldpagina.

IQ kijkt uit naar een hackathon vol innovatie, creativiteit en bovenal, een ervaring die studenten voor altijd bij zal blijven!