wtb/

industrieel
ontwerpen

CF kunststofprofielen

Wat bieden wij

Wie ben jij

wtb/industrieel ontwerpen bij cf kunststofprofielen

Volg je een opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde / Industrieel ontwerpen? En zoek je een stageplek? Dan zijn we een match!

Bedrijf: CF kunststofprofielen
Opleiding: Werktuigbouwkunde / Industrieel ontwerpen of een andere relevante technische studie (MBO / HBO)
Soort stage: Onderzoek/afstudeerstage
Opdracht: Tijdens het Extruderen van profielen worden kunststofkorrels gesmolten toe een warme smelt. Deze smelt wordt vervolgens door een matrijs gedrukt om het profiel een globale vorm te geven. Om het profiel daarna haar definitieve vorm te geven, wordt de warme smelt gewoonlijk door een watergekoeld kaliber en waterbak getrokken.

Concreet:

 • Deskresearch naar de geschikte materialen en coatings voor een kaliber
 • Testopstelling en testprotocol ontwerpen om warmteoverdracht te kunnen bepalen
 • Metingen (temperatuur, debiet, etc.) uitvoeren om de warmteoverdracht te bepalen
 • De meetresultaten uiteenzetten en de optimale warmteoverdracht bepalen
 • Testopstelling ontwerpen om te onderzoeken hoe vacuümverbruik te verminderen
 • Voorstel doen hoe vacuüm anders aangebracht kan worden in de kalibers
 • Metingen uitvoeren aan vacuümverbruik aan de hand van de testopstelling
 • Onderzoeksrapport met aanbevelingen aan CF kunststofprofielen

We zijn gewoon, wat wij doen is uniek! Dat is CF kunststofprofielen. CF biedt unieke en leerzame stageplekken, tussen échte vakmensen. Samen combineren we werken en plezier! Om zo iedere dag de perfecte oplossingen met onze producten te creëren.

Vanzelfsprekend kun je bij CF rekenen op begeleiding door enthousiaste professionals, die samen met jou zorgdragen voor een toffe, uitdagende en vooral leerzame stage. Tijdens de stageperiode is de student écht onderdeel van het team!

Binnen onze organisatie is plaats voor talent in alle soorten en maten. Een carrière begint bij een leuke en uitdagende stage. CF heeft geweldige stage (afstudeer)opdrachten! Wellicht heb jij zelf al iets bedacht en ben jij overtuigd dat dit dé perfecte opdracht is, ook dan ben je meer dan welkom. We zijn bereid te investeren in originele plannen. Als het werkt, helpt CF graag deze plannen te realiseren. Want één van onze kernwaarden is; Ondernemend – Wij zetten kansen graag om in actie!

Wat bieden wij

 • Een onvergetelijke stageperiode binnen een brede technische omgeving;
 • Afwisselende werkzaamheden;
 • Werken in een leuk team, waarbij collega’s graag hun keuzes met je delen;
 • Je wordt gekoppeld aan 1 stagebegeleider om de voortgang te bewaken. Binnen het project wordt de student door twee professionals ondersteund; 1 praktijk en 1 theoriebegeleider;
 • Een passende stagevergoeding tussen de € 350,- en €500,- euro;
 • Een plek waar je veel kan leren.

WIE BEN JIJ?

We zijn benieuwd wie jij bent en of wij de stageplek bieden die jij zoekt! Vink de boxjes aan die op jou van toepassing zijn en zie gelijk of de stage op jou en je kwaliteiten aansluit.

 • Mbo of Hbo-student, in de richting van Werktuigbouwkunde of Industrieel ontwerpen;
 • Beschikbaar vanaf september 2023 t/m januari 2024, 40 uur per week;
 • Onderzoekend, ondernemend en analyserend;
 • Methodisch kunnen werken
 • Bekend met onderzoek- en ontwerpmethoden;
 • Materialenkennis (voorkennis);
 • Thermodynamica (voorkennis);
 • Ervaring met 3D-tekenen;
 • Klaar om veel te leren (professioneel én persoonlijk) en onderdeel te worden van een leuk team

Hoe ziet je werkweek eruit?

Een werkweek bij ons is divers, bla, bla; je kent ze wel die clichés. Toegegeven, ook bij CF zijn niet alle dagen hetzelfde, een tikkeltje verrassend daar houden wij van! Maar we houden ook van routine en regelmaat. We proberen te zorgen voor dé gezonde balans. Een werkweek exact beschrijven lukt niet, maar om een gevoel te krijgen bij het werken binnen ons bedrijf geeft Lars (leidinggevende engineering) graag een inkijkje in zijn dag:

07:30 uur

Hypermoderne laptop opstarten en dan eerst tijd voor een bakje koffie. Mailbox, to-do-list en mijn agenda checken. De eerste acties voltooien, vervolgens maak ik een rondje langs de ‘velden’, eerst richting onze engineers, wat is de status; iedereen tevreden? Op schema? Hierop inspelen… en weer door!

10:00 uur

Potje darten, oftewel collega Erik even ‘inmaken’, bakkie koffie én er is er één jarig; saucijzenbroodjes! Vervolgens weer aan de slag met de taken die wachten; planningsvergadering openen; alle lopende projecten worden grondig doorgenomen. De planning en actielijst wordt na het overleg weer geüpdatet en gedeeld.

12:45 uur

Lunch-time! Wederom wachten mijn uitdagers in de dart-competitie op mij. Geheel opgeladen na alle gezelligheid, vlug richting mijn afspraak. Een nieuwe leverancier komt zijn aanbod toelichten. Het voorstel is interessant, er volgt nog wat research en dan wordt de knoop doorgehakt – we gaan een leuk samenwerkingstraject in.

Mijn mobiel blijft rinkelen, het 8e telefoontje deze dag is van Koen, mijn medelid (personeelsvereniging); We zijn ingeloot voor de drakenbootrace, GAAF! Ik regel alvast een roeiapparaat, want wij gaan graag voor winst… even een QR-opgaveformulier maken, ready for it!

14:00 uur

Tijd voor het 3Dprinter project. Samen met Gerben (R&D engineer) werken we het idee verder uit; metalen onderdelen vervangen door kostenbesparende 3D-prints.

15:00 uur

Mijn dagelijkse wandeling met een fris appeltje van de CF fruitschaal… Door het ‘Gramsberger Bosje’ met de vaste wandelmaten.

Ik rond de dag rustig af aan mijn bureau, de to-do-list is een stuk ingekort. Top!

Met een goed gevoel sluit ik af… morgen wacht weer een enerverende dag @ CF kunststofprofielen.

16:30/17:00 uur

Ik spring op mijn fiets, huiswaarts met de wind in mijn rug.

Meer informatie

Wil je ons team komen versterken als stagiair? Dan horen we graag van je! Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar coco@iqblvd.nl of bel of app naar 06 13948165. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op